Varför städa om man inte behöver?

En mycket logisk fråga. Ändå envisas de flesta svenska hem med att ta hand om städningen på egen hand. Vilka är då för- och nackdelarna med att städa eller få det städat?

Så vad är det då som gör att de flesta tar hand om hemmet trots att det skapar stress i vardagen? Varför dammsuger vi och torkar golv vecka ut och vecka in? Vi dammar och putsar fönster samtidigt som andra människor lämnar bort allt hushållsarbete till städproffs för att få tid till annat. För det mesta när vi gör val handlar det om ekonomi. Vart kan vi spara pengar så att de räcker ända tills nästa lönecheck? Visst handlar det till viss del om pengar, men det kan även handla om inställning.

Att ta hand om hemmet utan hjälp av städfirmor

Det kan handla mera om prestige. Att man är kapabel att hålla det fint där hemma trots att man har så mycket annat att göra. Men det handlar även många gånger om integritet. Att främmande människor skulle komma in i den privata sfären som är hemmet är svårt att acceptera. Oron för att bli bestulen eller för att andra ska få en liten inblick i hur man faktiskt är på riktigt är en skrämmande tanke. Men mest är det nog ändå för att man “sparar” pengar. Eller tycker att det är en onödig lyx man inte har råd med. Hemhjälp har länge varit klassat som en statussymbol och för medelsvensson har det varit lite skämmig att ha. Som om man gått och blivit fin i kanten helt plötsligt.

Att låta en städfirma ta över det tråkiga

När man hyr in en städfirma får de ännu en kund och arbetstillfällen skapas. Idag växer det upp massor av företag med kompetent personal och bra arbetsvillkor. Så man behöver inte känna att någon “mindre lyckosam” tar hand om ens smuts. Nu får någon annan ett jobb och de som beställer städtjänsterna får mera tid att ägna sig åt familj och egna intressen. Det är så enkelt att ordna. Bara googla på exempelvis hemstädning i din stad så kan man sedan njuta av att bara kunna luta sig tillbaka i soffan när man kommer hem efter en lång arbetsvecka. När andra under de första fina vårdagarna hänger i fönstren och skrubbar kan den som hyrt in hjälp luta sig tillbaka i en solstol, njuta av en kall dryck och bara vara här och nu. Läs mer om hemstädning på denna hemsida: https://www.hemstädningjönköping.nu

4 Aug 2020

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!