Ta hjälp med din flyttstädning i Stockholm

Att anlita en firma för flyttstädning i Stockholm har sina tydliga fördelar. Inte minst idag då en flyttstädning inkluderas i det som kallas för hushållsnära tjänster och som man därigenom kan använda Rut-avdraget för. Ska du flytta så är en flyttstädning obligatorisk och den bästa lösningen är att ta professionell hjälp för detta. Vi förklarar varför.

Varför måste man genomföra en flyttstädning egentligen? Det finns en förklaring som brukar fungera som en ögonöppnare för många. Tänk dig saken ur ditt eget perspektiv där du ordnat med transport, burit alla dina möbler och saker, kontaktat vänner och offrat en lördag på att flytta. Då du väl stoppar nycklarna i dörren till ditt nya hem så upptäcker du att det inte är städat. Den tidigare ägaren har struntat i att städa och allt från kök, badrum och vitvaror är smutsiga. Du måste alltså börja med att städa innan du kan flytta in. Inte speciellt roligt, eller hur?

Det är exakt det som en flyttstädning handlar om: man underlättar för varandra och gör flytten smidigare. Flyttar man så vill man också börja om på en ny kula och man vill kunna göra det med positiva tankar. Därför är en flyttstädning viktig.

Varför anlita en firma för flyttstädning i Stockholm?

Det är naturligtvis möjligt att på egen hand genomföra en flyttstädning. Men, man ska vara medveten om att det finns en hel del potentiella käppar som kan hamna i hjulen. Dels så är tiden för en flyttstädning något som försvårar. Den ska utföras i en tom bostad och det innebär alltså att man som flyttande måste återvända till bostaden efter att man burit ut alla möbler och det övriga bohaget.

En flytt är tung och den är ofta full av stress; man är ofta trött både i kropp och själ. Att då vara tvungen att städa en hel bostad är för många omöjligt och det är den stora anledningen till att fusk förekommer.

En annan del handlar om att en flyttstädning innebär att allt - precis allt - ska städas. Det handlar om mer än att bara dammsuga och torka golven. All från golv till tak ska vara rengjort; något som även inkluderar exempelvis avlopp, spis- och ugn samt fönster. Det tar, kort sagt, lång tid att städa ur en bostad och detta oavsett storlek. Det är de två tydliga skälen till varför en firma för flyttstädning är det bästa alternativet.

Ett städföretag arbetar efter en checklista

Genom att ta professionell hjälp med en flyttstädning i Stockholm - vi använder den staden då absolut flest dagliga flyttar sker där och då man har störst urval av städföretag - så blir man garanterat godkänd. Godkänd? Ja, en viktig del av en flyttstädning är att man kan drabbas av återkrav från köparen. Skulle denne underkänna en flyttstädning så kan man som säljare tvingas betala ett vite som exempelvis täcker kostnaden för en städfirma som tvingas rycka ut akut. Det handlar om förhållandevis ganska mycket pengar. Och, det är inte mer än rätt heller. Sköter man inte denna detalj så ska man också betala för slarvet.

Anledningen till varför en städfirma garanterar ett godkännande är att de arbetar efter en grundlig checklista som gör att de inte missar någonting. Denna ger - i kombination med erfarenhet och att de avsätter tillräckligt mycket personal - ett arbete som sker effektivt och enligt konstens alla regler. Alltid - givetvis - inom det tid ni kommit överens om. Skulle det finnas någonting att anmärka på så tar städföretagen ansvar och åtgärdar detta inom en viss tid efter att felet påpekats.

Det är, helt enkelt, det bästa sättet att köpa sig fri från bekymmer och att kunna lämna nycklarna till de nya ägarna utan att ha dåligt samvete eller en klump i magen. Dessutom så möjliggör den här lösningen det absolut viktigaste: att du själv kan påbörja ditt nya liv, i din nya bostad, på rätt sätt. Ta hjälp och använd Rut-avdraget på någonting som du verkligen har nytta av!

12 Apr 2020

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!