Städa miljövänligt är väl självklart?

I våra dagar, står ungdomarna och skolstrejkar. Inte för att de vill vara rebelliska mot föräldragenerationen, utan för att de är oroade över vad våra forskare nu har sagt i mer än 30 år; att jordens resurser håller på att sina. Att plasten översvämmar våra hav, att avgaserna som vi människor åstadkommer när vi flyger och kör bil, gör planeten allt varmare så att vi till sist har stora klimatförändringar; hett och torrt på vissa ställen på jorden, alltför mycket regn och översvämningar på andra ställen. Vi reagerar väldit olika på dessa nyheter. Vissa blir aktiva och reagerar som man ska; man ändrar sin livsstil så att jorden ska fortsätta förse oss med grödor och allt det där som vi behöver för att överleva i en annars kall och ogästvänlig universum. Andra blir apatiska och blir passiva. Och sedan har vi klimatförnekarna som motsäger och aktivt motverkar allt det som våra klimatforskare har sagt. De är särskilt immuna mot alla slags fakta som motsäger deras budskap.

Välj rengöringsmedel med kort innehållsförteckning

Ovsett hur vi reagerar, och varför vi ser klimatförändringar i vår tid, bör vi alla vara snälla mot naturen. Det som är snällt mot naturen, är samtidigt snällt mot oss själva. Vi är ju en del av naturen. Det positiva med att vara snäll mot naturen och oss själva, är att det som är miljövänligt även är vänligt mot plånboken. Så om du vil städa på miljövänliga sätt, bör du nästa gång som du väljer rengöringsmedel i affären, välja det som har minst antal ingredienser i innehållsförteckningen. På samma sätt som du kanske inte vill ha mycket kemikalier i maten och därför väljer att laga mat från grunden, bör du välja mat med en liten och kort innehållsförteckning, så bör du göra även så när du väljer rengöringsmedel. En kort innehållslista innebär nämligen att man inte har tillsatt en massa kemikalier vid tillverkningen.

Välja rätt städfirma för hemstädning

Så om du anlitar någon städfirma som kommer och utför någon hemstädning åt dig, till exempel i Västerås, välj då någon som är miljömedveten och arbetar enbart med miljövänliga rengöringsmedel. Om du skulle vilja anltia en städare som kommer hem till dig och gör veckostädningen eller månadsstädningen hemma hos dig, kan du börja med att googla "hemstädning Västerås" till exempel, om det är just i Västerås som du behöver din hemstädning. Annars skriver du in din ort där du bor, efter "hemstädning".

17 Jun 2019

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!