Självklart att byggföretag städar upp efter sig

Alla byggföretag borde göra det till rutin att alltid städa upp efter sig. När man är liten lär man sig att den som tar fram något också städar upp efter sig. Åtminstone lär man sig det på dagis, eller förskola, om inte annat. Så är reglerna och för de allra flesta fungerar det just på det sättet. Den som har brutit ordningen, ser också till att återställa den. Kommer det ett byggföretag och sätter igång med att såga så att sågspånet yr i luften, knipsar av ledningar så att golvet är fullt med avknipsade ledningar och små järnstumpar, ja, då är det ju de hantverkare som har åstadkommit allt skräp som bör städa upp efter sig. Det kan man ju tycka.

Välj bort alla som inte gör det

Som kund, har vi ju i alla fall halva makten, sägs det ju. Om vi alla bestämmer oss för att välja bort alla de byggföretag som struntar i att städa upp efter sig, bör det sända signaler om att kunderna inte gillar när de inte städar upp efter sig, eller hur? Det finns byggföretag som är rena rama föredömen när det kommer till städning efter sig. Det finns till och med golvslipning som dammsuger upp allt fint damm som kommer när de slipar golven. Ofta har golvsliparna själva drabbats värst och varit tvungna att bära stora andningsmasker för att inte få permanenta skador på lungorna när de har slipat om golv. Med de moderna golvslipningsmaskinerna är det ett minne blott.

Finns byggstädfirmor

Det finns till och med städfirmor som har specialiserat sig på att komma och städa efter att byggjobbarna på ett nybygge av en fastighet har byggt klart. Det är ju inte alla byggjobbare som har ordning och reda på sina saker när de bygger. Då är det viktigt att allt skräp kommer bort innan nästa grupp med hantverkare kommer och ska ta vid där de föregående hantverkarna har gjort sitt. Säg att det har varit grovbyggjobbare som har arbetat på ett bygge. När de är klara med sitt arbete ska de som arbetar med inredningen ta över. För att det arbetet ska bli snyggt gjort bör alla saker som grovbyggjobbarna har lämnat efter sig bort; alla ledningsstumpar, VVS-rörstumpar, alla klumpar med betong som ligger på ställen där de inte ska ligga. Och så vidare. 

Fint och städat när inredningen ska monteras

Städfirman ser till att det är städat och fint när inredningarna i fastigheterna ska monteras. Det är rent när tapeterna ska upp, när golven ska läggas och alla elledningar ska dras in i bostäderna eller kontoren. Det blir lättare för hantverkarna att arbeta med inredningen. Kanske man ska både tapetsera och måla ytor. Då ska det inte finnas småflis kvar.

19 Mar 2019

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!