Så här genomför du en ordentlig flyttstädning

En flyttstädning är något utöver det vanliga. När man flyttar ut ur en lägenhet måste alla synliga och osynliga ytor vara helt rena.

Ska du flytta från din lägenhet? Grattis! Förhoppningsvis har du hittat en annan bostad som passar dig bättre, och är mitt uppe i flyttförberedelserna. Det är mycket att tänka på inför en flytt, från hur många kartonger man ska köpa in till om man ska be kompisar om bärhjälp eller anlita en flyttfirma. Men eftersom du besöker vår sida så gissar vi att det är flyttstädningen du är intresserad av, och här tänkte vi ge dig några handfasta tips.

Att man ska flyttstäda är en självklarhet i Sverige, och oavsett om du lämnar en hyreslägenhet eller en bostadsrätt så står det specificerat i kontraktet att en flyttstädning ska genomföras, och vad som ska ingå i städningen för att den ska bli godkänd. Det är vanligtvis en hel del, och det är mycket viktigt att du viger tillräckligt med tid åt flyttstädningen. Ett par timmar kommer inte att räcka ens om bostaden är väldigt liten, utan minst en halv dag, gärna en hel, ska du se till att ha på dig.

Städning av kök

Rätt utrustning och städprodukter

Förutom att ha gott om tid på dig bör du se till att du har bra grejer att städa med. Såpa och vinäger kommer man långt med, men i vissa fall kan du också behöva starkare rengöringsmedel. Alla ytor, även bakom spis, kylskåp, badkar och garderober ska rengöras och du kommer att städa ytor du antagligen inte rört sedan du flyttade in, om ens då.

Bra dammsugare, bra moppar, fönsterskrapor, trasor och tvättsvampar, planera din städning noggrant och köp in kvalitativa verktyg. Det kommer att göra städningen både snabbare och roligare, det lovar vi. Med andra ord, köp inte allt på Ica samma dag du ska städa, utan vänd dig till en butik som säljer ordentlig städutrustning och kan hjälpa dig att göra bra val.

Checklista för flyttstädning

Kolla i ditt kontrakt vad som ska ingå i flyttstädningen. Vanligtvis hänvisas till en checklista, där rum för rum gås igenom och vad som ska rengöras där. Men använd ditt sunda förnuft också. Det ska vara rent och det får inte vara slarvigt städat, det syns direkt. När du har städat, föreställ dig att du själv precis köpt lägenheten och flyttat in. Är du nöjd med hur det är städat? Känns bostaden ren, fräsch och välkomnande. Att flyttstäda ordentligt är att visa respekt för en genomförd affär och att önska den lya bostadsinnehavaren välkommen.

Flyttstädning i Norrtälje

Det kan förstås vara så att du inte hinner städa, att själva flytten tar för mycket tid, eller att tillträdesdatumen ligger tätt. Då ska du kontakta en städfirma och låta dem genomföra flyttstädningen. Med professionell flyttstädning blir din bostad skinande ren på några timmar, och du kommer inte att få några klagomål på städningen efteråt.

Bor du i Norrtälje kommer du inte att ha några problem med att hitta en kompetent städfirma som erbjuder flyttstädning. Här finns många företag som konkurrerar och priserna är generellt låga. Men se till att vara ute i god tid och boka flyttstädning. Speciellt på helger är det högt tryck på flyttstädning året om, så mint några veckor innan ska du börja kolla runt. Lycka till!

9 Nov 2019

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!