Rent och snyggt

Hör du till dem som gärna vill sopa undan spåren efter dig? Göra rent hus och låta allt som ligger framme försvinna eller tas omhand på bästa sätt så att du aldrig någonsin behöver se det igen.

Det finns många olika sätt att sopa undan spåren efter sig själv eller andra när man gjort saker man inte får. Det vet alla uppfinningsrika människor. Men det kan vara tröttsamt och energikrävande att hålla koll på att det görs på rätt sätt och att inte det allra minsta spår har lämnats kvar. Det är ju oftast så att man glömmer något eller inte får med sig allt. Och vips är man avslöjad. Hellre då sköta sina kort bra från början och slippa allt som kommer att hänga kvar om man gör dåliga saker. Men skämt å sido. Det finns annat som ska sopas undan, inte bara för att det är några skumraskaffärer i görningen utan helt enkelt därför att det yr omkring på gator och torg. Det kan vara damm, sand, löv eller annat skräp som förirrat sig bort från platsen där det borde legat.

När kom den första sopmaskinen?

Den första sopmaskinen skapades fram och byggdes av företaget Tennant Corporation i USA. Alltsedan dess har de utvecklat sin maskin vidare och säljer den över hela världen. Den kan både sopa undan och suga upp damm. Men självklart även annat som kommer i dess väg. En sopbil känner säkert till de flesta som har bil. Det brukar vara vissa dagar och tider man inte får parkera på gatan just för att gatan ska städas. Det är då sopbilen kommer och fixar det där som vi andra kanske inte tänker på. Men det är så lätt att glömma det. Och visst har vi väl alla råkat ut för en försmädlig liten P-bot när vi glömt flytta bilen för att gatan ska sopas.

Drivmedel på sopmaskiner

En sopmaskin kan vara konstruerad att drivas på flera olika drivmedel. Du kommer hitta den som är drivna på gasol medan andra kan gå på batteri, bensin eller diesel. Det finns stora maskiner som man kör omkring med på stora byggen eller anläggningar där allt måste vara rent och snyggt. Överallt oavsett plats är det viktigt att underhåll sköts om stället inte ska slamma igen. Lika viktigt är det att ha koll på sina ytor hemma. Det finns små eleganta handdrivna som är enkla för inomhusbruk och mindre ytor. Kanske något för den erfarna hemmafixaren.

25 May 2020

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!