Jobbar din mamma med kontorsstädning i Göteborg?

Vems ansvar det är att städa på kontoret kan man alltid diskutera. Övergripande rengöring som att dammsuga och städa toaletterna är dock kontorsstädning ämnat för en städfirma i Göteborg.

“Din mamma jobbar inte här”. Det är ett vanligt budskap man kan få se på en lapp som någon hängt upp i personalköket på kontoret du jobbar på i Göteborg. Budskapet syftar till att få medarbetarna att förstå att de måste städa upp efter sig själva, eftersom ingen kommer göra det åt dem. Särskilt inte deras mamma. Varför det nu måste vara just “mamma” är en större fråga än vad som kommer gås in på här. Det skulle ju lika gärna kunna vara pappa. Eller bara förälder, för att inte vara så binär. Men nu glider du från ämnet. Städa upp efter sig själva, var det ja.

Kontorsstädning finns inte i din arbetsbeskrivning

En del saker på kontoret är det väl ändå bara inte meningen att man ska städa upp själv. Det är väl därför ni har hyrt in kontorsstädning i Göteborg? Det är till exempel inte ditt jobb att städa toaletten, dammsuga golvet eller tömma papperskorgarna. Det är upp till städfirman som ni har anlitat, just av det skälet. Men visst, du skulle väl kunna torka undan brödsmulorna du lämnat efter dig. Eller inte lämna smutsig disk framme. Dina kaffekoppar får väl ändå anses vara ditt ansvar och inte städfirmans. En sak är i alla säker. Det är åtminstone inte din mammas ansvar.

11 Oct 2021

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!