Hur går en butiksstädning i Stockholm till?

Vilka olika slags städning finns det? Hur utför man en butiksstädning i Stockholm? Vad är förbjudet när man utför en städning av butik? Här presenteras information om butiksstädning.

När man utför en butiksstädning Stockholm, eller på annan plats, så är det viktigt att man avlägsnar smuts och damm istället för att sprida det. Och eftersom bruk av vätskor ska minimeras så är det huvudsakliga verktyget dammsugaren med alla möjliga olika slags munstycken för att komma åt i springor och vrår. Även damm på hyllor och andra ytor, avlägsnas först och främst med dammsugaren och med jämna mellanrum går man en nivå högre och rengör tak och takarmaturer, för att det inte ska samlas damm som med vinddrag trillar ner på varorna.

Olika sätt att städa

All städning går ut på att rengöra ytor, men när det kommer till städning av butiker så krävs det ett speciellt tänk och hänsyn. När man städar olika miljöer som hem, kontor, bank, industri med mera, så är det olika hänsyn som måste tas. I vissa miljöer gör det inget om det blir vattenstänk eller att damm yr, men i andra miljöer, som till exempel butiker, så är det oerhört viktigt att inte väta eller att mer smuts kommer åt varorna. En del butiker vill inte ens att städfirman ska röra varorna.

Vad är förbjudet när det kommer till städning av butik?

Då en kund kommer in i en butik så är det viktigt att det ser rent och fräscht ut, såväl i lokalen som att de varor som säljs är attraktiva. Om varorna är smutsiga eller dammiga så känns det inte lika lockande att köpa dem men det finns också sätt att städa en butik på som inte bara gör varorna mindre attraktiva utan till och med förstör dem så att värdet minskar eller försvinner helt. Ett sätt är att stänka vatten på varorna. Kläder får fläckar som inte går bort och även i en matvarubutik så kan varorna förstöras, bli oätliga eller så får förpackningen fläckar som gör att ingen kund vill köpa dem. Värst av allt är rengöringsmedel som har stark doft eller frätande effekt. Dessa kan inte bara fläcka plagg utan skapa hål eller nötning. Därför är det oerhört viktigt att man är försiktig vid hantering av vatten och alla slags rengöringsmedel när man utför en butiksstädning. Det kan annars bli en dyr rengöring.

7 Apr 2020

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!