Hemstädning - allt du behöver veta

Finns det någonting som man ska tänka på gällande hemstädning och finns det några misstag som man ska undvika? Vi tänkte samla lite matnyttig information om hemstädning och därigenom också ge dig de svar du behöver om denna populära tjänst.

Hemstädning är den populäraste tjänsten inom ramarna för Rut-avdraget. Det som många idag upplever i sin vardag är att tiden inte räcker till. man har för mycket att göra och tvingas prioritera bort sådant som man egentligen skulle vilja ägna mer tid åt. Genom att ta hjälp med hemstädning så öppnas luckor i kalendern och i och med att Rut-avdraget finns så kan man också dra av halva kostnaden för arbetet. Städning tar både kraft och tid - att välja professionell hemstädning ger en enklare, mer avslappnad vardag.

Frågor och svar om hemstädning

Vad ska man då tänka på gällande hemstädning? Vi tänkte ställa några vanliga frågor och ge svar på dessa. Förhoppningsvis kan det ge dig mer information och ge dig en möjlighet att anlita rätt företag. Vi börjar!

Fråga: Är alla företag lika bra inom hemstädning?

Svar: Långt därifrån. Det finns tydliga skillnader både vad gäller kvalitet och seriositet. I och med att hemstädning handlar om städning i det egna hemmet så bör man vara uppmärksam på att alla frågor rörande säkerhet får säkra svar. Hur gör man med nycklarna, genomförs någon bakgrundskontroll på personalen, kan samma städare komma varje gång? Gällande kvaliteten på hemstädning så ska du definitivt kräva en provstädning innan du signerar ett avtal.

Fråga: Måste jag boka vid varje enskilt tillfälle?

Svar: Nej. De flesta städföretag ser gärna längre samarbeten än att man anlitar dem för enstaka punktinsatser. Det innebär att du kan teckna ett abonnemang där du binder upp dig för X antal månader och där du även kan välja vilka dagar och vilka tider som din hemstädning ska äga rum. Fördelen med denna lösning är att priset blir bättre och att du även får vetskap om när - och av vilken - städningen kommer att ske. Det ger dig möjlighet att planera och där din hemstädning blir en given del av vardagen. Att exempelvis mötas varje fredag av ett nystädat hem är en underbar känsla. Tänk dock på att avtalet ska utformas så att du du kan säga upp det utan att bindningstiden är alltför lång. Gällande avtalet så bör du även få vissa garantier inkluderade. Vad händer om du är missnöjd med någonting? Kolla det innan.

Fråga: Kan jag lägga till tjänster i min hemstädning?

Svar: Att välja en uttala flexibel firma är kanske lite dyrare, men det ger också mer valuta för pengarna. Denna flexibilitet ger dig som kund en möjlighet att - förutsatt att du meddelar i god tid - styra din hemstädning. Vissa rum kanske inte behöver städas under specifika veckor - men då kanske du hellre vill ha mer ingående städning någon annanstans i bostaden. Behöver du exempelvis hjälp med att putsa fönster eller tvätta så kan du säkerligen också, mot en extra kostnad, addera detta till din hemstädning. God kommunikation mellan dig och företaget är A och O gällande detta.

Fråga: Är billigaste företaget det bästa?

Svar: Du vill såklart inte betala för mycket pengar för din hemstädning. Men, det finns vissa skäl till varför du ska välja bort de billigaste företagen också. Ett starkt argument till detta är hur arbetsförhållanden ser ut hos dessa företag. Har man skäliga löner, är man ansluten till kollektivavtal, väljer folk att stanna kvar? Det kostar lite extra att driva ett företag med schyssta villkor och där de anställda tas om hand. Du betalar lite mer, men du gör det av riktigt bra skäl också. Med Rut-avdraget blir det ändå billigt att välja professionell hemstädning. Vi tipsar att läsa mer på denna webbsida: https://www.hemstädninguppsala.se

25 May 2020

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!