Flyttstäda? Nej tack!

Det är en underbar känsla när man hittat ett nytt hem. Inte bara det nya utan det helt perfekta hemmet. Man vill bara flytta in med en gång och aldrig se tillbaka. Men verkligheten är en annan.

Innan man kan ge sig hän helt och hållet till sin nya mysiga lya så måste man flyttstäda den gamla. Finns det något tråkigare än en tom ekande lägenhet där man inte ens kan ta sig en kopp kaffe längre? Än mindre gå på toa då även pappret har gett sig av till sitt nya paradis. En lägenhet som visar sig från sin mindre fina sida med alla skavanker, fläckar och fula tapeter där i det skarpa ljuset. Hur mycket man än gnor så verkar det inte bli bra. Man fasar för den dag då fastighetsägaren hör av sig med skadeståndskrav för all den fula trasigheten som inte borde vara där.

Ingenting att gnälla över

Varför göra det mera besvärligt för sig än vad det behöver vara? Varför inte hitta räddningen genom att googla på exempelvis Flyttstädning i Uppsala, om man nu råkar bo där? Hitta ett företag som kan hjälpa med den biten och boka in dem. Sedan kan man fortsätta vidare till det roliga med att inreda och planera inflyttningsfesten för nya hemmet. Svårare än så behöver det inte vara. Det är bara att lämna över nycklarna och så var det klart. Inte behöver man heller oroa sig för att hyresvärden inte ska vara nöjd då bra städfirmor har en nöjd kund-garanti. De får givetvis inte några nya kunder om de inte gör ett bra jobb.

Vad kan man förvänta sig?

Förutom att de gör ett bra jobb genom att noggrant städa hela bostaden så har de även med sig allt som behövs. Det vill säga att man inte behöver lämna kvar städprodukter som såpa, dammsugare och mopp. De har allt sådant med sig. Så när man lämnar lägenheten är den helt tom. Det finns inte ens en trasa i sikte.

Det man behöver göra innan man lämnar över till städfirman är att tömma lägenheten helt. Frosta av kyl och frys och tänk på att de inte tar hand om altan och inte heller städar de tak om man inte specifikt kommer överens om det. Vad gäller kostnaden är det idag ganska billigt att hyra in hjälp till städning. Då det går under RUT-avdraget betalar man endast halva priset för arbetskostnaden.

10 Aug 2020

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!