En egen assistent

Hemmet ska vara en oas där man kan vila upp sig från jobb och skola. Men ibland är man för trött för att orka hålla rent och snyggt. Hur går man då tillväga för att anlita någon som städar hemmet?

Om man ställer frågan till människor gällande vad de skulle göra om de hade mycket pengar så är svaret ofta detsamma. Man hade först och främst skaffat någon som skötte städningen. Det finns de som ser städning som en slags meditation. Det ger dem en slags njutning av att se ytor bli skinande rena. Men för de flesta så är städning ett nödvändigt ont som bara ska göras. Det är också den aktiviteten som först får stryka på foten ifall man har mycket att göra eller är sjuk. Ska man ha hjälp med något i sitt liv så är städning också troligen det enklaste att ta hjälp med. Det är en åtgärd som man utför på samma sätt i alla hem. Matlagning eller tvätt kan vara svårare eftersom man kan ha sitt sätt att göra det på. Man behöver tack och lov inte vänta tills man blir rik för att anlita någon för städning i hemmet. Det finns sätt att kunna lösa det redan idag.

Hjälp från staten

För att främja arbetsmarknaden så har man sedan några år tillbaka kunnat få hjälp med att betala hushållsnära tjänster. Begreppen ROT och RUT innebär att man endast betalar 70% av kostnaden ur egen plånbok. De andra 30% dras från inbetald skatt. I och med det så kan städbolagen tjäna sin fulla summa. Har man ett mindre hem så tar det inte så lång tid att städa. Vill man så kan man dessutom boka städning kanske bara en eller två gånger i månaden. Det kommer ändå göra en stor skillnad, men skadar inte månadsbudgeten lika mycket.

Gungor och karuseller

Man brukar säga att det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellen. Det uttrycket kan man applicera på anlitande av städbolag. Istället för att man ska ta ledigt eller offra tid med familjen så drar man in lön och betalar städbolaget. Tack vare RUT-avdraget så kan man kanske till och med tjäna mer själv än vad man betalar städfirman. Mer tid med sin familj är dessutom ovärderlig. Därför är det alltid en god idé att fundera över att anlita någon. Det är mycket enklare och smidigare än man tror. Vi tycker att det är enkelt och smidigt på denna sida:https://www.hemstädningmalmö.com

20 Aug 2020

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!