Därför bör du städa minst en gång per vecka

Har du fullt upp om dagarna och svårt att planera in tid för städning? Upplever du att det är svårt att prioritera eller orkar du helt enkelt inte med städningen? Lämna det till proffsen!

Alla vet att det är viktigt att hålla rent och fräscht i sitt hem, och det ur många olika synvinklar. Smuts och damm är dåligt för den fysiska hälsan såväl som för den mentala. Att uppleva att det ständigt är smutsigt i hemmet är ingen höjdare och det drar ner humöret på hemmets alla individer. Dessutom gör en stökig omgivning det betydligt svårare att koncentrera sig och fokusera på vad som är viktigt. Kanske jobbar du hemifrån och arbetet blir lidande av den stökiga miljön? Livskvaliteten blir verkligen lidande om hemmet, vår plats för avslappning och lugn, är smutsigt och rörigt. Ja, att städa är ett måste, men ibland är det helt enkelt svårt att hinna med.

Låt ett välstädat hem vara standarden

Det finns lösningar för ett välstädat hem som passar alla. Har du ett fullspäckat schema och ingen tid över till annat? Står karriären, fritidsaktiviteterna och vardagsbestyren i vägen för städningen? Då kan du boka städning som utförs varje vecka. Praktiskt! Kanske känner du att du har tid att städa varannan vecka. Då går det att boka tider för de veckor som blir över. Kanske har du tid att städa varje vecka men känner att det inte blir tillräckligt rent. Det går lika bra att boka in tid för storstädning en gång i månaden eller någon gång per år. Det viktigaste är att det blir gjort, och det är en bra rekommendation att försöka städa minst en gång i veckan. På en veckas tid hinner det samlas en hel del smuts på flera ställen i hemmet. Speciellt smutsigt kan det bli om man har håriga husdjur eller leriga barn.

Miljöanpassad städning

Många städprodukter innehåller giftiga kemikalier och detta kan vara skäl nog för många att dra sig från att anlita städare. Idag finns det dock flertalet miljövänliga alternativ till städprodukter som inte är mindre effektiva eller mer kostsamma än föregångarna. Användandet av engångsartiklar i plast och polyester är inte heller särskilt miljövänligt, men många städföretag har tagit detta i hänsyn och använder sig av miljöanpassade städredskap istället. Att städa med ett miljötänk är verkligen inte svårt eller drar ner på kvaliteten. Prova och se själv! Vi rekommenderar denna sida: https://www.hemstädninggöteborg.biz

16 Apr 2020

Välkommen till bloggen Lär dig städa! Här kommer du att få alla slags nödvändiga och bra tips på hur man lättast städar hemma. Vad det kostar om man anlitar en städfirma. Hur man rengör sitt hem och mycket annat. God läsning!